mandag 6. april 2009

Heal the world
Hapå ble nylig reddet av en facebook-gruppe. En annen facebook-gruppe fjernet paprikaen fra Grandiosa. En gruppe som krevde Urge på 1.5 liters flasker fikk gjennomslag fra Coca‐Cola. "Vi vil ha Tropo tilbake" klarte det samme hos Grans bryggerier.

Noen virker å tro at dette er beviser på at facebook gir makten tilbake til folket. Det er ikke virkelig. Slike ting er bare billig markedsføring for produkter, for ingenting er bedre for Urge enn at avisen skriver om det store folkeopprøret for større flasker med Urge. Det klinger bedre enn "Grønnfargen i Urge gir deg kreft" ihvertfall. Jungeltelegrafen vil alltid være mer troverdig og ektefølt enn en reklamekampanje. Selv når jungeltelegrafen er en reklamekampanje.

Etterhvert har det begynt å florere med grupper på facebook med ulike formål og virkelighetsbegrep. Noen er bare humoristiske påfunn, mens andre virker å virkelig ville endre noe.

SETT NED STUDIELÅNSRENTA
"NEI TIL SNIKISLAMISERING"
"VI SOM VIL FJERNE NRK LISENSEN"

Det er nok litt vanskeligere å få NRK til å ta vekk inntektsgrunnlaget sitt, enn det er å få brusprodusenter til å relansere produkter som er garantert gratis reklame og markedsføring.

Jeg har ikke vært så aktiv i slike grupper. Jeg fikk laget min egen Lars Vaular Club . Den er jo fet. Jeg hater intenst sånne "MAKE 500.000 join this group and I will change my name to facebook" grupper. Gå og få deg en nachspiel tattovering isteden.

I dag ble jeg derimot invitert til en gruppe som traff meg i hjerteroten.

MAKE DR.DRE WORK WITH E-40Gruppen tar utgangspunkt i intervjuet ovenfor, der E-40 forteller om hvorfor han aldri har laget en sang med Dr.Dre. Tilsynelatende føler ikke Dre stilen til 40 Water!!!! Dette er helt galematias. Det er absurd at E-40 og Dre aldri har laget en sang sammen. Dette er jo gangstaraps svar på Michael Jackson og Prince. Legg merke til hvordan E-40 lenge er overdrevent ydmyk ovenfor Dre i måten han snakker om ham, før han kommer på at, hei, jeg er og en legende, jeg fortjener respekt!! Syns liksom litt synd på E-40, han fortjener all den annerkjennelsen han kan få.

"Ved å bruke de sosiale mediene riktig kan man skape og styrke sin identitet kjapt over nettet. Når man melder seg inn i en gruppe som “Make Dr. Dre work with E-40“, så er det ikke først og fremst fordi man tror at man kan endre Dr.Dre sitt synspunkt på E-40's musikalske talent, men for å signalisere et standpunkt."

Så hjelp til med å forene to legender på andre siden av verden gjennom facebook.

Yes, we can.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så skjønt!! Dårlig gjort av dre.

stå på, la e-40 skinne!! har joinet allerede.

Anonym sa...

Dette er også markedsføring av et produkt... Musikk er en handelsvare (visst er det også kultur). Ser heller at folk blir med på grupper som vil ha en politisk forandring enn om E-40 joiner teams med Dre.

Er forskjellen mellom E-40 og Urge så stor? Jeg velger å tro at forskjellen er minimal.

Lars Vaular sa...

tssssss.

Å

Musikk er en handelsvare, og musikkens hans i dag er defintivt en handelsvare, men musikken hans har til tider vært mye mer enn en handelsvare. Den har vært trendsettende, kulturskapende, og påvirket hvordan folk snakker, danser og lager musikk på over hele verden.

Urge har vel strengt tatt ikke gjort en dritt utenom å bli drukket.

Men du kan jo joine Bensinpris gruppen istedenfor.

:)

Bongo sa...

Politiske grupper på FB er det kjipeste i verden, dette er kultur!

Og btw, politikk er liksom ikke business?

Anonym sa...

å sette ned studielånsrenta var jo faktisk auf sitt påfunn. hehe.

men er å slippe å betale nrk lisensen politisk forandring?