mandag 18. januar 2010

verdt å vite om vossHadde egentlig tenkt å kalle denne for "fakta om voss", men fant ut at det ikke går fordi at, vel selvom det er smålig sant det jeg sier, så er det ikke alt som er like lett å bevise, og det er jo bare min personlige erfaring. slett ikke fakta om voss.

Et par ting er sikkert. Som at på Voss finnes det en avholdskafê.Den heter avhaldskafeên. Jeg finner ikke den rette streken over e'en her på tastaturet.
Etasjer heter ikke etasjer, men høgder her. andre høgda er altså andre etasje

På de siste 45 årene har folk fra Voss klart å vinne 87 VM og OL medaljer. Det bor bare 14 000 innbyggere på Voss. Såpass konsentrert medaljetetthet pr innbygger savner sidestykke i verden. I tillegg til å dra hjem medaljer, driver folk med ekstremsport på voss. Det er også et aktivt lite rusmiljø på Voss. Kombinasjonen av disse tre tingene, altså medaljesankere, ekstremsportsentusiaster og speedfreaks har alltid gitt meg en rar vibbe av Voss. Som et sted med stor fallhøyde på en måte. Men de er kule her oppe. Skikkelig.

Fleishcers Hotell er ganske Twin Peaks også, med trevegger og paneler og en eim av eik.

Her er et bilde jeg tok av en fra trafikketaten som tar et bilde av en bil.

11 kommentarer:

Lars B sa...

Du glemte å føye til at Statoil på Voss har de beste bensinstasjonpølsene på hele Vestlandet, eller hvertfall hele Hordaland.

Lars Vaular sa...

det er jo noe jeg ikke har noe belegg for å uttale meg om! haha. men fint at du tilføyer!

tar i mot flere detaljer hvis noen andre har også!

vossatøs. sa...

Den parkeringsdama ville gi mamma parkeringsbot. Hun er skikkelig streng. En mann du gelmte å ta bilde av var "the flash-man". Han går rundt her i termodress og samler inn alt han finner med pant på. Også sier han ikke et fuckings ord.

Lars Vaular sa...

parkeringsvakt er en utakknemlig jobb. men ja, hun virker som en ekstra streng dame.

hvorfor heter han flashman?

er han blotter?

vossatøs. sa...

Vi kaller han flashman fordi han samler alle flaksene som finnes i på voss. De som vi ikke gidder å pante og bare hiver ifra oss.

Renè sa...

Ja. Han samler på alt det han finner med pant logoer på. Vi veit ikkje ka han heiter. Også da som e morsomt er att når han leiter i bosset. så ser han seg 10 gonger før han pittler oppi bosset etter flasker.

Bra konsert på Voss.Ungdomskule xD

Lars Vaular sa...

forstår ikke helt hva flash har med flaskene å gjøre? hehe.

men barn, ikke le av han. har dere ikke sett alene hjemme 1? det er sånne som han som hjelper dere når dere minst venter det. slår tyvene i hodet med en snøskuffe og sånn.

vær grei med de mindre heldige

Anonym sa...

"Flash" er vel engelsk på vossisk for "Båttel"

Anonym sa...

voss!!! craziness!!!

liker når du tar bilder av ting som skilter og logoer og sånt.

Anonym sa...

På voss sier de sikkert "flashe" for flaske. Fiffig.

Bolstad sa...

Hvis du trykker AltGr og tasten vedsidenav backspace/sletteknappen også mellomrom så får du den rette streken. Aka. "´".. cafÉ