mandag 14. juni 2010

Reprise : Mer enn 20 grunner til å elske Bizzy Bone

REPRISE

For dere som aldri fikk med dere denne:


1. Bizzy’s vers på Mo murda (historiens beste vers)2. Bizzy er kanskje den eneste stemmen i hip-hop som 100% ut kan bære beskrivelsen ”eksistensiell angst” på lik linje med artister fra andre sjangre. Dette er høyst kredibelt. Her snakker vi bloggmateriale. Før Z-ro og før Trae var Bizzy den originale emo-rapperen.


3. Han utfordrer det afroamerikanske mannsidealet bare ved
talemåten sin. Mange vil si han høres ut som en homse når han snakker på intervjuer, og det er interessant hvordan han utfordrer (og forvirrer) en stor del av fansen sin ved å være seg selv 100%, enten han er hardcore på grensen til manisk, eller vennlig på grensen til sukkersøt. Å lese kommentarene på youtube til intervjuene hans er høyst anbefalt for alle dere som har internett på jobben (når dere leser dette her, kan dere ikke ha så mye å gjøre). Den røde linjen mellom folkeprofet og fruitcake har vel aldri vært så vanskelig å se som når foten til Bizzy Bone dekker over den.

4. Han viser alltid kjærlighet til søstrene! På fire vers på Thug World Order (helt ok skive faktisk) snakker han om søsteren sin, eller søsteren til en kompis.


5. Bizzy er en musikkelsker og elsker også 2pacLegg merke til at han påpeker at både han og 2pac begge har bakgrunn i ”thugism”.

6. Luen hans er den første som begynner å brenne i “1st of tha month” videoen.

Blandingen av spiritisme, speilvendte covertekster, dickies luer og carhart jakker, gangsta tematikk og kirkekorvokaler gjorde Bone Thugs n Harmony til et av de mest fascinerende popkulturelle fenomenene nittitallet fostret. De solgte millioner av plater, mens halvparten av fansen ikke helt var sikker på om det faktisk var ekte ord som kom ut av munnene til de fem guttene fra Cleveland. Spennende hørtes det uansett ut. GIDDEDEDDIEDIDIGIED GOTTA GET THESE DEMONS OF ME7. Fra youtube kommentarer av et Bizzy intervju :

”Them Bone Thugs niggas used to really fuck around with them ouiji boards, perhaps Bizzy became posessed by one of these demons and spirits”

Ouiji Board er det brettet man bruker når man utfører det vi på godt norsk kaller spiritisme. Du vet den der skumle leken med koppen og brettet som friket deg helt ut på barneskolen når storesøsteren til Jant'en prøvde å lure deg til å tro at du snakket med en død bestemor.

8. Bizzy kan vise hele spekteret av menneskelige følelser ved å drikke seg full og sette på et videokamera i sin egen stue.
Bare fordi han ikke er med på platen, eller på scenen, eller i intervjuene betyr vel ikke at han ikke er med i Bone Thugs?!? Det er bare det han kjemper med demonene inne i seg, og han vil ikke ta med sine problemer til sine brødre i Bone Thugs. Det er nydelig.Legg også merke til at han ikke refererer til sangene sine som ”songs” men ”salms”. GHETTO GOSPEL!!!

9. Et helt utrolig radio intervju med Matt Sonzala. Om han virkelig bare er høy på jesus eller noe annet er vanskelig å vite. Følg med hvordan Matt klarer å være ganske saklig og profesjonell uansett hva Bizzy klarer å si. Og ikke minst få med deg rekkevidden i stemmen til Bizzy. I det som skulle vært en vanlig samtale strekker han over hele skalaen, fra satanmørk til englelys.”The nectar........”10. When thugs cry
11. Bizzy freestyler på gaten, med perkusjonsinstrumenter. Han er 100 % ekte hip-hop energi.12. Bizzy bruker stream of consciusness teknikkenJeg utfordrer alle til å tolke det han sier. Wow.

13. Bizzy er ærlig.”to those that love me if you leave me - I understand”

“rest in peace to lil’ Eazy though your paperwork was sleazy, anc the black widow was corny, baby was gettin greedy”


Kul sang, rar video. Refrenget får mye tyngde etter at en har sett alle de rare intervjuene om indre demoner og alkoholisme.

14. Bizzy rapper Eazy E sitt vers (og gjør en god etterligning) på denne versjonen av Strictly for my grind
15.Som liten ble han seksuelt misbrukt av en venn av sin stefar.

16.Det går et rykte om at han har 13 unger.

17. Det er millioner som meg rundt om i verden som lager slike lister og bruker så mye tankekraft på Bizzy.

18. Han ble kidnappet som fireåring, og trodde gjennom hele fangenskapet at hans mor var død. Han ble gjenkjent på et bilde som ble vist på slutten av tv filmen Adam (1983). Dette avslørte han på et innslag på America’s Most Wanted.

19.Han lager gospel musikk, og har i senere år kjørt seg kraftig opp på Jesuslåter. Han er i alle fall dypt religiøs med galskapen sin og for å toppe det hele sies det at han har konvertert til islam, og følger i fotsporene til flesh-n-bone. Jesus er jo riktignok en profet muslimer også tror på, så religionsdiskusjonene Bone Thugs medlemmene i mellom på innspillingen av neste album må bli interessant. En dvd hadde vært herlig.

20.Han er elsket av jenter i rullestoler.Don't Jesus make you feel good?


Og mens vi venter på å bli skuffet av Bone Reunion albumet kan vi kose oss med noen gamle godbiter :

6 kommentarer:

Anonym sa...

jeg liker dette innlegget. det fikk meg til å innse hvor syk bizzy egentlig er! Både i hodet og som rapper. Men den kombinasjonen slår jo ofte bra ut i rap-gamet.

Landås4livet sa...

Fakkings ditto..

seriøst bra journalistikk.

Selv om du tok hele kvelden fra meg, så var dette særdeles underholdende.

Shout out til alle som jobbr 14 timers dager!!!!

Vågard sa...

Fortjent reprise! Kanskje en av de beste bloggpostene i Norge noen sinne!

Tenk dere et Z-ro & Bizzy Bone duoalbum!

!!!

Anonym sa...

Skal du til tromsø i morgen??

STEIN SAKS OG SØLVPAPIR sa...

Veldig bra fyr, bizzy. Jeg tror på han. Jeg har lest denne opp til flere ganger siden du postet den den gang då. Bizzypedia.Takk Meg og Andrew kunne hele east 1999 låten utenat når vi var kjempe små. Da var jeg Bizzy og Andrew han litt tjukke brune med afro. Jeg kan fortsatt mange av versene hans utenat fra både creepinonacomeup og E-99. Med min egen tolkning av bone språket selvsagt:) Takk Lars for at du minner oss på om tingene i livet.

Fant denne på nettet. Gleder meg.

https://urbanshop.no/magasin/2/1051

SSS-sersjanten

Lars Vaular sa...

anonym, landås4livet, vågard : takk! liker denne selv, og følte den fortjente å komme fram i lyset igjen. skrev den jo som en av de første blogginnleggene der jeg virkelig satset. bloggen var så myyye fetere i begynnelsen da jeg skrev mer om favorittartistene mine!

lurer forresten på om jeg skal skrive et innlegg om hva som er feil med nye BTNH. Egentlig skulle jeg bare drevet BTNH blogg. Ansatt Ida Ekblad.

Nam: kanskje du kan være med på BTNHbloggen?
En NYKOTB vs BTNH blogg?