søndag 28. februar 2010

Slumdog illioniare RETT OPP OG NED VIDEO RMXEn som har laget denne her. Ikke meg. bare en eller annen. fett. han har gjort en skikkelig innsats. cool.

fredag 26. februar 2010

oppsummering av Helt Ute På EP Releaseparty onsdag

Har prøvd å skrive noen ord om releasefesten på Garage. Evaluere litt. Pål Rønnevik kjørte meg opp med feite bilder fra kvelden, sjekk ut:Køen utenfor gikk visstnok helt ned til blomsterbutikken. Jeg klarer ikke helt plassere blomsterbutikken, men jeg forstår at det er rimelig langt. Det var visst mange som ikke kom inn, og det beklager jeg. Men samtidig så har dere hatt god tid til å kjøpe billetter. #heltutePå konserten solgte vi salt og søtt snop i løsvekt. Frk. Brun fra Kremmerhuset hadde også laget egne sur/salt mixer i poser som gikk for 20 kr stk. solgte kanskje syv eller åtte hekto på noen timer! Takk for hjelpen! #selgernoenhektoDet var mange som var skuffet over at Helt Ute På EP ikke var til salgs, verken på usb sticks eller vinyl. Jeg beklager dette, det er management som fucker opp. Jeg skulle skylde på dem fra scenen, men glemte det. Virker kanskje litt rart å ha release på noe som ikke er kommet, og ikke er tilgjengelig på festen. Ser den. Men det var noe som bare føltes veldig riktig med det også. Den kommer visstnok i posten neste uke. Men posten er jo helt ute. #heltuteT-skjortene mine satt fast i Oslo. Jesse prøvde å sende dem i en bag med NSBtoget, men de stolte ikke på han. Visste ikke hva som var oppi baggen. Haha. #heltute #forrettpris


Så det endte med at jeg bare solgte merchandise for Fjorden Baby! Hadde ingen egne ting, men solgte fjorden t-skjorter, fjorden cder og fjorden spretterter, men ingen Lars Vaular ting. det føltes riktig for dette releasepartyet egentlig. #heltute Skatebård oppe i kåken. Se opp for hans badass Gi meg noe bass remix som kommer på vinylen neste uke. Jeg sa Helt ute på Ep er ute neste uke #heltute


Det var syyykt god stemning på publikum, tror det er lenge siden det har vært sånn på en onsdag på Garage. Jeg blir egentlig litt brydd av overfloden av de gode vibbene for tiden, vet ikke helt hva jeg skal si. Folket er så gode om dagen. Da er det godt å kunne lese i studentavisen litt kritisk røst. Selv om jeg ikke helt forstår hvilken konsert han her har vært på, publikum var jo dritbra!


"Dj Store P e den eg setta påååååååååååå!" Verdens beste rapper på platespillerene kutter opp spillet for meg. Han blir ikke med til Livingroom i kveld, men der skal jeg, Leo og Girson representere hardt for NMG/G-huset. Dere som er i oslo, stikk innom der og sjekk oss ut. Vi skal spille noen låter og har med oss t-skjorter hvis noen er interessert! #rettoppogned #grasrot

tirsdag 23. februar 2010

9 minutter med by:larsstor respekt til kingsize som kj;rte opp videoen!

mandag 22. februar 2010

Jesse Jones - For rett pris (VIDEO)Jesse gjør det klinkende klart på nye videoen med voksne karer og motorsag. Fra tidlig alder visste jeg at man leker ikke kjekkas på Furuset Senter.

Sjekk også dette intervjuet på smugtv, fin stemning backstage på Living Room :

mobilvideo fra By:larmSjekk ut så helt vi er klokken 2 om natten på lørdagen. Dønn seriøst. det der var veldig gøy.

fredag 19. februar 2010

Lars Vaular - Gi meg noe bass (NY VIDEO)Dette er nye videoen min, den andre jeg har laget. I mitt liv. Som du kanskje ser.

Sangen er produsert av Thomas Eriksen og hentet fra "Helt ute på EP" som vi har releasefest for på neste onsdag på Garage i Bergen. Platen kommer på vinyl, usbsticks samt lovlig og ulovlig nedlastning.

Nå er jeg i Oslo og klar for by:larm.

Spiller på Revolver klokken tolv i natt (fredag), og spiller klokken 01:30 på lørdagsnatten (til søndag). Kom hvis du kan, og fortell noen om det hvis ikke.

god helg!

tirsdag 16. februar 2010

lick off your headtop!! TOPLESS!se hele denne videoen selv om du syns den er uforståelig eller kjedelig. slutten er god.

ting jeg syns er komisk med denne

-engelskmenn
-hvordan folk i england snakker, gjerne de med aner fra karibien. FETESTE. NUFF RESPECT.
-hvordan folk oppfører seg på rap dvder
-voldstrusler på kamera
-når de store guttene kaster vekk den lille rapperen og roper "TINA TURNER!!". denne scenen vekker store barndomsminner.

lørdag 13. februar 2010

Den Nationale Scene, Grieghallen og Opera

kriminininellhøykulturell

vi ladet litt opp i den nye leiligheten til Vegard, før vi dro til Den Nationale Scene i går. Vegard bor i sjette etasje og har en fet heis. Tok kamera med for første gang på en stund og tok heisportretter av meg sjøl og bandet.


Teateret er et spesielt sted. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne si "lykke til" til folk. Du må si "tvi tvi". Jeg visste ikke om dette, men merket at alle sa "tvi tvi" der etterhvert. Jeg ruslet inn i et kostymerom med ulvedrakter. Jeg var på jakt etter en ulvedrakt. Og de hadde en ganske feit en der. Jeg prøvde å få kontakt med noen på kostymeavdelingen, for jeg bare må ha en sånn der ulvedrakt.
På DNS var det mange som skulle opptre, blant annet disse ungdommene på bildene under. Jeg fikk ikke sett showet deres, for vi satt i garderoben og hørte igjennom hele på en intercom. Da det var vår tur fikk vi beskjed over intercomen fire minutter før vi gikk på scenen. Jeg fikk ikke sett barna opptre, men jeg antar at det er disse som heter Fargespill. Ellers var DNS veldig kult, var stolt over at Bjarte Hjelmeland turte å la meg spille foran Dronningen. Og så var det første gang på en scene som roterer. det var vilt.
Etterpå vi hadde spilt på DNS tok jeg turen bort til Grieghallen og hilste på Jon Iver og resten av Grand Island. De varmet opp for Kaizers, men jeg kom så klart for seint for å se dem. Jeg fikk sett litt av Kaizers, evig godt tak på publikum. En ting jeg lurer på er om de bytter ut oljetønnene etter hver konsert. De slår jo løs på de der, hvor lenge varer en oljetønne slik de holder på egentlig? Og de tar jo opp mye plass på turnebussen også. Har de med seg mange? Aner ikke. Men det var god stemning der. Tok litt bilder av Espen og Jon Iver mens de pakker sammen utstyret.
Etter det stakk jeg på opera.


Girson spilte med Teddy på Soul City på Cafe Opera i går. Ted spilte sin egen remix av Rett opp og ned, som gikk hardt innpå danserene. gøy å se.

torsdag 11. februar 2010

spiller for Ole Bull foran dronningen i morgen :)

Jeg tar med meg bandet til Den Nationale Scene i morgen kveld og spiller sangen min "lovløs". Det er til ære for den store mannen Ole Bull som fyller 200 år denne måneden. Det blir fine folk i finstas i publikum. Dronningen kommer. I dagens utgave av BA kommenterer Bjarte Hjelmeland hvorfor jeg skal spille. les her:

– Ole Bull var en opprører i sin samtid, og Lars Vaular har noe av den samme, bevisste opprørsholdningen i dag. Ole Bull protesterte blant annet mot at det bare skulle være dansk språk i kulturen.

– Parallellen i dag blir å rappe på bergensk?

– Det kan man godt si. I tillegg finnes det sitat fra gravtalen om Ole Bull som svært godt viser forbindelsen fram mot Lars Vaular, sier Bjarte Hjelmeland.


Hva mener han i den siste setningen? Det er der jeg faller helt av. Haha. Ikke før. Men akkurat der. Har dere noen forslag?

onsdag 10. februar 2010

party dressing
Tjommien min T.Michael kjører meg opp med dress og greier. De sier at du skal liksom ha dress på spellemann. også må jeg betale sånn der 1100 kr for å være med på etterfesten. tror jeg dropper det kjapt. haha.

men dress skal det være.

tirsdag 9. februar 2010

"Rett opp og ned" endelig til salgs på itunes!BIG TUNE!!!

Takk til alle som kjører opp #rettoppogned veldig fett å se at folk koser seg med den på dansegulvene.

Noen på youtube liker ikke videoen min pga stoppet med dialog i midten. De skriver gjerne kommentarer om at, "vi hører på denne på fest, da er det helt unødvendig med den pausen". Jeg vil da si, ja sånn går det når du hører på video på fest. Noen har til og med lastet ned videoen, klippet vekk pausen og lagt den opp igjen (!).

Tanken bak videoen var at du skulle se på den, mens selve sangen er den du kan spille og høre på og danse til. Og sangen er ikke på spotify sier du? nei men nå er den på itunes endelig! spre ordet :)

Hvis du vil høre sangen på fest kan du kjøpe den på ITUNES !!

8 kroner til en tjommi!

tilfeldige tanker pt : gjøremål

* må fikse meg en dress til spellemann visstnok. har en bekjent som skal hjelpe meg.

* nrk intervju på minde. etter fem år fant noen ut at eg faktisk ikkje trengte å dra til Oslo for å gjøre radiointervju, de har visst et studio på minde det går an å gjøre det fra. lattix

* eg og leo må snu på en nese. du tror kanskje at dette er slang for å smelle noen, men neida vi skal bare snu på en nese. nesen er på en strekfigur vi jobber med til design for platen.

* tv2 intervju

* skal spelle fotball klokken syv, endelig. gjør dette egentlig hver tirsdag, men har ikke vært hjemme på tirsdager i hele år. en del av meg gleder meg til å spille, en annen, mye større del av meg gruer meg å stadfeste det kroppslige forfallet mitt.

* vokaler til sangene mine blir spilt inn andre steder i landet i dag. håper alt går bra. flotte gjester :)

* regninger (prokrastinere?)

* oi eg må spre ordet for GARAGE KONSERT 24.FEBRUAR 18 år!! facebook oppkjøring i løpet av dagen.

* lage fake liste om gjøremål til blogg for å se opptatt ut

mandag 8. februar 2010

tilfeldige tanker pt. GAY RAPPER
note to self : twitter har for få bokstaver for å skulle forklare tvetydige meldinger.

jeg skriver :

"Vi Menn er så gay akkurat nå. Denne reklamen med Petter Northug er forferdelig"

LenaSG kommer i forsvarsposisjon. Hun syns ikke det er greit å bruke ordet gay, fordi det oppfattes som et nedsettende ord for homofile.

LenaSG @LarsVaular Tviler ikke på at 1) reklame 2) for Vi menn
3) med Northug er forferdelig. Men hva har det med "gay" å gjøre?

LenaSG @LarsVaular Det _kan_ jo se ut som om du bruker "gay"
som et negativt begrep. Men det ville jo være tåpelig.

her svarer jeg : "helt enig, homsehat er mad gay".


LenaSG @LarsVaular Neppe heldig å bruke gay som negativt ord
uansett indre holdning til homofile. Barn nåtildags bruker det som skjellsord.

LenaSG @LarsVaular Og da i betydningen "æsj, homo". Og det
har de jo lært et sted. Men hey, hva vet jeg om hva de kule sier.


Jeg liker ikke å måtte forklare hvorfor jeg har tweetet ordet gay (fordi det tar all mystikken vekk) men her har du det:

jeg er som pimp c, jeg kan aldri hate en homofil på grunn av han eller hennes seksuelle preferanser. jeg mener det bare er en seksuell preferanse, og hva din preferanse er bryr jeg meg ikke med. hvis jeg skulle blitt dømt for mine preferanser så... du skjønner.
jeg er liksom mer opptatt av om jeg liker selve personen, enn hva slags bås personen er satt i av andre, jeg applauderer de fleste som tør å være seg selv. derfor syns jeg homsehat er tåpelig, men jeg finner også ut at det talte språket lever sitt eget liv og at mange (ikke bare barn som du sier) bruker ordet gay som et nedsettende ord i hverdagslivet. jeg kjenner dødsmange, som ikke har noe i mot homofile eller lystige mennesker men ennå sier "gay" for å beskrive noe som ikke er kult. dette er kanskje gale. det er uansett sant.

i reklamen til Vi Menn spiller Northug en "ekte mann", mens Odd Bjørn Hjelmeseth spiller en "uekte mann". at han har et håndkle over brystene og er interessert i spaprodukter eller noe sånt. Et smått gammeldags syn på mannsrollen(e), slik jeg ser det, og det er meningen at det skal være det, på en litt morsom måte, jeg skjønner hva de prøver å gjøre. Det eneste som illustrerer at Northug er en mann er at han har treningsklær og ligger på en seng og leser i Vi Menn. reklamen er ganske døv. kanskje det er noe med sportsutøvere som jeg ikke takler. uansett.

Mannemenn bruker ofte gay som et skjellsord. Vi Menn er (tilsynelatende)
et manneblad som ikke har lyst å være gay. Hvis jeg sier at Vi Menn er så gay akkurat nå..... så prøver jeg bare å ta av brodden av et skjellsord, litt som LenaSG tar brodden av en vits ved å spørre om en forklaring på vitsen. jeg prøver ikke å gi ordet gay en ny mening eller noe, men jeg stiller på en måte spørsmål med vår egen bruk av ordet. og jeg skylder ikke på barna, det er flere enn dem som snakker med mat i munnen. setningen "homsehat er mad gay" er et eksempel på forvirringselementet som går igjen i noen av tekstene mine. jeg vil at du skal tenke selv over hva jeg egentlig mener, hva du mener, og hva samfunnet mener. jeg gjør det for å forvirre, slik at lytteren blir utfordret til å ville ha en forklaring, eller enda bedre, finne en forklaring. For å sitere en venn av meg:

"Jeg gjør dette litt bevisst/ubevist fordi vi mennesker har et behov for å skape/se mening med alt(gestalter: et meningsfullt hele), og jeg liker å sabotere/forvirre dette feltet. Fordi jeg mener at som menneske skal man også kunne rumme det som "er" uten at å ha en million forståelse-modeller. Psykologisk sett er vi meningsøkende vesener, og jeg mener at alt ikke har en mening. Noe er også bare som det er. i dette tilfelle forvirrende og det er også forvirrende å bare kunne være i det forrvirende."

Samfunnet vårt er besatt av å sette ting i bås.
En kriminell er slik, kriminalitet er kjipt, ergo er en kriminell en person av en annen kaste og kan ikke snakkes til som andre. En utlending er sånn, en homofil er sånn, og en frp-velger er sånn.

så Lars mener du at ;

if you cant convince them confuse them? hvis du ikke kan forklare alt for alle forvirr dem?!?

jeg vet ikke jeg. noe i den duren. smålig kinda liksom. hvem bryr seg om ord uansett.

lørdag 6. februar 2010

24.februar Helt ute på EP Releasefest/Konsert på Garage

Hei. har ikke fått blogget i det siste, mye på gang om dagen.

Det blir releasefest/konsert for Lars Vaular - Helt ute på EP på Garage på onsdag den 24.februar, håper å se dere der. Vi kjører opp en under 18års konsert tidligere på dagen, så alle dere som aldri har kunnet komme på konsertene mine endelig får sjansen.

Det blir nye sanger, samt gamle klassikere. Litt rave, men mest rap. Litt mørke men jævla mye lys også. Jeg og Girson og DJ Store P har et sinnsykt ekte opplegg for dere.

Det blir altså stor fest. Dj's. Ej's. Glowsticks. Usbsticks. Chicks with dicks.

Det koster rundt hundrelappen å komme inn, men jeg kommer tilbake til dere med mer info om hvem som spiller osv. Bare sett av datoen og ta fri på torsdagen, for dette blir smålig legendarisk.

mandag 1. februar 2010

Radioresepsjonen om #rettoppogned

Radioresepsjonen om Rett opp og ned PN  by  larsvaular

jeg liker radioresepsjonen, de liker #rettoppogned som du kan laste #rettoppogned for 8 kr her

tusen takk et stort utrop til helge boge som har rippet radiomp3er til meg.

tilfeldige tanker pt dj bogstadveien : jeg begynte å skrive med smiley og sånn lol fordi jeg syntes det var morsomt på en fjortismåte, nå gjør jeg det faen automatisk. LOLZ LIZZOM.

men ennå, ikke bli forvirret :

vi eier den der undergrunnen.